Berlin 2008

På Tauentzienstrasse blev denne skulptur "Berlin" opfört på Berlin´s 750 års dag i 1987, da öst og vest blev genforenet.

Skulpturen danner en smuk ramme til Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirsche

I 1943 blev kirken skadet alvorligt af bomber. Ruinen af tårnet blev stående som et minde. I 1957-63 opførte Egon Eiermann en ny,smuk kirke samt et hexagonalt klokketårn.

Vuf? Man kan nemt føle sig ensom blandt alle disse mennesker

Overalt findes der skulpturer med eller uden springvand. Her foran dette lidt specielle springvand hviler professoren sig efter en veloverstået middag på en af de mange kaféer.

Kaufhaus des Westerns - KaDeWe - er Europas største storcenter, bygget i 1907 af Emil Schaudt. Flot og nemt at fare vild i, OG man skal have en pæn pose penge med, hvis man vil gøre indkøb (selv varer "on sale" ).

Brandenburger Tor Bygget i 1789-91 af Carl G.Langhans

Kongres hallen også kaldet "Pregnant Oyster"

Schloss Bellevue Bygget i 1786 af Philipp Daniel Baumann

Reichtag. Opfört i 1884-94 af Paul Wallot. Blev ödelagt af en brandstiftelse i 1933. I 1994-99 gjorde en britisk arkitekt Sir Norman Foster bygningen om til en af de mest moderne parlamentariske bygninger i verden.

Bussen närmer sig Grosser Stern med triumfsöjlen med den forgyldte figur Victory på toppen.

Söjlen blev bygget til minde om sejren i 1864. Efter flere sejre mod östrig (1866) og Frankrig (1871) blev den gyldne figur "Victory" af Friedrich Drake tilföjet.

Dekorerede björne dukker op overalt i Berlin. Her står et par glade björne i Helmut Hentrich og Hubert Petschnigg´s "Europa Center", opfört i 1992.

Det er desvärre tid til at tage afsked med den spändende by. Det viste sig, at man med bus 109 kunne köre direkte til flyvepladsen Tegel. Nemt og billigt!
"Berlin",
skulptur på Tauntzienstrasse
Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirsche
Kaufhaus des Westerns - KaDeWe
Brandenburger Tor
Haus der Kulturen der Welt, " the pregnant oyster "
Reichtag
 Grosser Stern
"Victory"
 Helmut Hentrich og Hubert Petschnigg´s
 "Europa Center",