Istanbul 15. jan. 2017

Regnen siler ned! Så i dag vil jeg besøge Topkapi Sarayi - Topkapi-paladset, som er et af Istanbuls største seværdigheder i både besøgstal og areal.

Indgangsbilletten kostede 80 dkr.

Nej, hvor jeg trængte til en kop kaffe og et hvil til min krop efter at have travet rundt og beundret alle de mange seværdigheder i timevis.

OG så dukker denne skønt beliggende café op! Makronen var mega stor og yderst lækker. Prisen på traktementet var "daylight robbery", men jeg var det værd, syntes jeg!

Der var lidt fodvådt!

Men det gjorde ikke noget: Café latten, makronen og ikke mindst den spændende udsigt over Bosporus Strædet opvejede de våde fødder.

Pavilion for breaking fast The Sultan is reported to have had the custom to break his fast under this bower during the fasting month of Ramadan. This terrace gained its currant appearance during the reign of Sultan Ibrahim (1640-48).

En farlig selfie for mit kamera - det stod på et meget smalt rækværk.

Mættet af de mange fantastiske indtryk i Topaki Pladset, vandrer jeg videre ud i den øsende regn.

Jeg går ind på en restaurant, hvor jeg udover min mad kan nyde nabobordets underholdende madtilberedning.

      Den femte dag i Istanbul regnede det også.

      I dag ville jeg besøge Topkapi Sarayi - Topkapi Paladset.

Topaki Paladset er opført omkring en række gårde, som hver udgjorde en verden med sine egne funktioner: én gård til kvinderne, det legendariske harem, én til værksted, én til officielle arrangementer o.s.v.